Missie

vzw ‘De Stortkinderen’ is een Belgische organisatie die in Pnom Penh, Cambodja het lokale ‘Children’s Center for Happiness’ (CCH) ondersteunt.

 

De vereniging werd in 2004 opgericht door enkele jonge Vlamingen uit de regio Kortrijk, die tijdens een rondreis door Zuid-Oost-Azië de stortplaats van Stung Meanchey (Pnom Penh) bezochten en daarop enkele maanden in het CCH gingen werken.

 

Het CCH werd opgericht in 2002 door Mech Sokha, een lokale welzijnswerker, die zelf wees is geworden onder het Pol Pot-regime.

Hij trachtte de kinderen te helpen, merendeel AIDS-wezen, die probeerden te overleven op de afvalbergen van Pnom Penh. Voor een habbekrats wagen zij er hun leven met het zoeken naar recycleerbare materialen als glas, plastic en aluminium. Ze groeien er op in een gevaarlijke en giftige omgeving waar zelfs ademen ongezond is. Ronduit onaanvaardbare toestanden.

 

Voornaamste doel van het CCH is het in bescherming nemen van de armste kinderen en kansen te creëeren door hen onderdak, gezonde voeding, kledij, medische zorg en en onderwijs te bieden. Vanaf nul opgestart biedt het CCH momenteel reeds plaats aan 160 kinderen , waarvan sommigen slechts enkele jaren oud. Op vandaag zijn er eigen woongelegenheden, een erkende school en ook educatieve projecten voor de lokale bevolking.

 

Recent zorgden we voor beroepsopleiding voor de adolescenten in Sihanoukville, met eigen accommodatie ter plaatse.

 

‘De Stortkinderen’ is sinds 2007 een erkende vzw met verifieerbare, neergelegde boekhouding en heeft het recht om fiscale attesten te verstrekken voor ontvangen giften. De vereniging werkt met zeer minieme werkingskosten (minder dan 500 euro/jaar), zodat alle opbrengsten ten goede van haar project komen.

 

De inkomsten worden gegenereerd door giften van particulieren en bedrijven waarvan een flink deel uit peter-en meterschappen (financiële adopties voor 40 euro/maand), daarnaast zijn er subsidies van overheden en opbrengsten van eigen activiteiten.

 

Onze voornaamste betrachting is de Cambodjanen zelf de mogelijkheid te bieden hun lot in handen te nemen. Meerdere keren per jaar evalueren onze medewerkers zelf - op eigen kosten - ter plaatse de werking, maar vermijden zorgvuldig elke vorm van paternalisme.

 

Aangegrepen door ons project ? We zijn u bijzonder dankbaar voor uw bijdrage op onze rekening :

 

IBANBE60 9796 2273 6870

BICARSPBE22

 

U wenst Peter of Meter te worden van een kind in het CCH ?

Neem dan contact met de heer Charles Pieters op het nummer 050 /316 052 of via mail charles@studiokontrast.net

 

Fiscaal attest mogelijk (vanaf 40 euro/jaar en binnen de wettelijke beperkingen)

Copyright @ All Rights Reserved